Anmeldelser og omtale
Time of my life > Anmeldelser og omtale

Anmeldelser og omtale

Iben Friis, Fyns Amtsavis:
Jan Schønemann udgiver CD på onsdag
Tanken bag guitaristen Jan Schønemanns nye CD "Time of my life" har nærmest været at forene universets anonyme lyrikere i sangen.

Som inspiration til sine tekster har Jan Schønemann nemlig søgt i poesi på nettet, og det er blevet til meget forskellige digte - som dog alle kan relateres til Jan Schønemann og hans svendborgensiske liv... føler man som lytter. I hvert fald ser jeg tydelige for mig Svendborgs før-lyse morgentimer i sangen "City of so many greys".

De tolv numre på pladen har alle musik af Jan Schønemann, der stilmæssigt bevæger sig i den stille ballade-genre. Det klæder både hans og datteren Najas stemme godt, fordi de udstiller en sårbarhed, en flygtighed og en skyhed.

Men det er dog tydeligt, at en anden lokal-sanger som Peter Brusendorf på de to numre, han er solist på, har en langt større stemmestyrke, en sikkerhed og en rutine?, som Jan og datteren mangler.

Imidlertid er det let at associere fe eller alfe, når Naja Schønemanns spinkle pigede røst synger et nummer som "The New Moon", der har tekst af Zora Bernice May Cross, en australsk forfatter fra forrige århundrede.

Hvad Jan Scønemann derimod er rigtig god til, er at lade sin guitar synge. På CD'en får den lov at give modspil til Christian Søgaards harmonika, til Erik Sørensens saxofon og til Adam Schønemann, der sidder bag trommesættet, hvorfor en tekst som Children of Music, musikkens børn, fuldstændig kommer til sin ret.

Jan Schønemann er gift med forfatteren Josefine Ottesen, og sangen Children of Music, må opfattes som en privat kærlighedssang til en elsket hustru og mor.

Harders, Møllergade, Svendborg onsdag den 21. maj kl. 20. Reception og releasekoncert
-----------

 

Se her hvor f. eks. Aksel Brahe giver 5 ud af 6 stjerner for min tidligere CD.

Mandag d. 19 maj kl. 10 er jeg i Radio Diablo for at fortælle om projektet.